Lars Vilks

Hjemmeside for Lars Vilks Komiteen

SAGT OM KOMITEEN

”Frihed er ikke for bange mennesker,” sagde Theo van Goghs mor ved kisten til sønnen under begravelsen i november 2004. Hun fortsatte: ”Pas godt på fremtiden.” I dag siger jeg: Pas godt på Lars Vilks. Han er fremtiden.”
Hege Storhaug, informationsansvarlig i Human Rights Service, Norge

“Lars Vilks Komiteen er et nødvendigt og presserende initiativ. Den islamiske ideologi har indledt en global offensiv mod retsstaten og demokratiet herunder ytringsfriheden med aktiv støtte fra FN og fra stærke politiske kræfter både i USA og Europa. Samtidig er der overalt indført en varierende grad af selvcensur og ytringsangst i medier og blandt borgerne i de frie samfund.  Det er vigtigt, at vi standser denne udvikling  hen imod antidemokratiske tilstande. Hvis ytringscensuren fortsætter sin udbredelse og vækst, ender vi med en international accept af, at vi skal respektere hinandens religiøse, kulturelle og politiske tabuer, hvilket vil udgøre en reel likvidering af det frie ord. Netop fordi demokratiet ikke har tabuer, hvorimod den islamiske ideologi ikke har andet. Hadet og den organiserede hetz mod Lars Vilks er et godt eksempel på kampagnen mod retsstaten og det frie ord. Lars Vilks komiteen kan være med til at vende denne tragiske udvikling.”
Asger Aamund, bestyrelsesformand

“Tavsheden er fejghedens broder. Den som taler og udtrykker sin støtte til Lars Vilks siger egentlig noget mere, som handler om hvilken slags samfund, vi vil leve i.”
Thomas Nydahl, forfatter og kommentator på sin blog

“Jeg grundlagde komiteen i vinteren 2012 sammen med Uwe Max Jensen. Jeg forlod den, fordi jeg ønskede at fokusere mere bredt på terrorismen og terrorismens ofre, ikke blot i forhold til ytringsfrihed og højrisikomål. Men jeg forlod først komiteen efter at have sikret mig at to modige veteraner inden for forsvaret for ytringsfriheden, min medgrundlægger Uwe Max Jensen og Mikael Jalving, der ligeledes har været med i komiteen fra start, sagde ja til at fortsætte arbejdet. For Vilks, der er en personlig ven, fortjener al den støtte, han kan få. Det samme gør komiteen, der i skrivende stund er fortsat halvandet år efter det terrorangreb, der kunne have kostet Vilks, undertegnede og en lang række andre mennesker livet. Jeg håber både komiteen og Vilks bliver mindst 100 år!”.
Helle Merete Brix, journalist og forfatter, medgrundlægger af Lars Vilks Komiteen, efteråret 2016.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: