Lars Vilks

Hjemmeside for Lars Vilks Komiteen

LARS VILKS KOMITEENS FORMÅL

Lars Vilks Komiteen er grundlagt i vinteren 2012 af journalist og forfatter Helle Merete Brix og billedkunstner og journalist Uwe Max Jensen.

Brix forlod komiteen i efteråret 2016 med et ønske om i højere grad at beskæftige sig med terror og terrorens ofre mere bredt.

Lars Vilks Komiteen har til formål at arrangere offentlige møder i København med den svenske tegner og kunstteoretiker Lars Vilks og gæster. Og at at støtte op om hans ytringsfrihed, om retten til at tegne, tænke og tale frit.

Vi uddeler blandt andet en pris for en international indsats for kunst og ytringsfrihed. Prisen begyndte som Guldhunden – en lille lerskulptur fremstillet af Vilks. Den blev uddelt den 9. oktober 2014 til det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Efter terrorangrebene i Paris og København – det var Lars Vilks Komiteens møde, der blev ramt af et terrorangreb i februar 2015 – har Vilks ønsket at skabe et mere alvorligt symbol på retten til blasfemi. I februar 2016 blev prisen uddelt i form af et maleri, som Vilks havde fremstillet. Den gik til Passion for Freedom, der arbejder for kunstneres frihed verden over.

Gæster i panelet ved Vilks-møder har blandt andre været: Frankrigs ambassadør i Danmark Francois Zimeray, journalist og filminstruktør Gita Sahgal, forfatter Henryk Broder, redaktør og forfatter David Pryce-Jones, religionssociolog Sherin Khankan, Stephane Lacombe fra Den Franske organisation for Ofre for Terrorisme, lederen af FEMEN Inna Shevchenko, performancekunstner Abel Azcona, bestyrelsesformand Asger Aamund, kunstkritiker Lisbeth Bonde, billedhugger Bjørn Nørgaard, forfatter Kristina Stoltz, gallerist Henrik Rönnquist, billedkunstner Kristian von Hornsleth og sexolog Jakob Olrik.

Emnerne har blandt andet været en markering af 25. års dagen for fatwaen mod Salman Rushdie, politisk kunst, ytringsfrihed og kvinders frihed.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: