Lars Vilks

Hjemmeside for Lars Vilks Komiteen

Pressemeddelelse

PRESSEMEDDELELSE
København, 15. februar 2015

LARS VILKS KOMITEEN UDTRYKKER SIN MEDFØLELSE FOR OFRENE OG DERES PÅRØRENDE

Efter gårsdagens og nattens begivenheder i København udtrykker arrangørerne af debatmødet med bl.a. den svenske kunstner Lars Vilks og hans kollega fra Ukraine Inna Chevchenko, deres dybe medfølelse med de to dødsofre, de sårede politibetjente og deres familier. Som det er blevet reporteret, blev eftermiddagens angreb på debatarrangementet på Østerbro fulgt op af endnu et bestialsk attentat ved synagogen i Krystalgade, hvor én blev dræbt og to betjente såret.

Lars Vilks Komiteen ønsker i denne svære stund at udtrykke sin sorg og medfølelse over for de ramte familier. Komiteen agter at forsætte sit arbejde for forsamlings- og ytringsfriheden.

”Disse friheder må gælde for alle i et frit samfund. Ellers gælder de ikke for nogen”, udtaler komiteens formand Helle Merete Brix, der understreger, at hvis komiteen valgte at stoppe sit forehavende efter gårsdagens væbnede angreb, ville gerningsmandens logik sejre. ”Det kan vi ikke tillade”, slutter hun.

Lars Vilks Komiteens medlemmer tæller desuden bl.a. Niels Ivar Larsen, Jaleh Tavakoli, Uwe Max Jensen og Mikael Jalving. Komiteens møder har tidligere været gæstet af bl.a. filminstruktør Gita Sahgal, forfatterne Henryk Broder og David Pryce-Jones, performancekunstner Abel Azcona, kunstkritiker Lisbeth Bonde og billedhugger Bjørn Nørgaard.

Med venlig hilsen

Mikael Jalving 21 68 40 48
Helle Merete Brix 22 92 70 46

På vegne af Lars Vilks Komiteen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on februar 16, 2015 by .
%d bloggers like this: