Lars Vilks

Hjemmeside for Lars Vilks Komiteen

Pressemeddelelse: Charlie Hebdo modtager Guldhunden

PRESSEMEDDELELSE

Prisoverrækkelse. Charlie Hebdo vinder Guldhunden!

Mød chefredaktør Gèrard Biard og den svenske Muhammedtegner Lars Vilks

Tilmelding hos Helle Merete Brix på
hellemerete@hellemeretebrix.com eller 22 92 70 46

Prisoverrækkelsen finder sted torsdag den 9. oktober klokken 17 i Dansk Forfatterforenings lokaler på Christianshavn. Her modtager det verdensberømte franske satiremagasin Charlie Hebdo, der har overlevet både trusler, retssager og et bombeangreb, ​Guldhunden. Prisen uddeles denne dag for første gang.Bag prisen står Lars Vilks Komiteen, en støttekomité for den svenske Muhammedtegner Lars Vilks.

Det er også Vilks, der har fremstillet Guldhunden, en unik lille forgyldt lerskulptur, der forestiller Vilks´berømte rundkørselshund Muhammed.Chefredaktør Gèrard Biard modtager prisen på vegne af tidsskriftet. Den gives for magasinets indsats for kunst og ytringsfrihed. Både Gérard Biard og Lars Vilks taler ved arrangementet om ytringsfrihed.

Charlie Hebdo, der befinder sig på venstrefløjen, har igennem mere end 40 år skrevet og tegnet fornærmende, groft og satirisk om hvad som helst og hvem som helst. Magasinet spidder religiøse grupper og politikere fra højre til venstre, har tegnet paver med kondomer og politibetjente, der slår løs på sagesløse indvandrere. Intet er helligt.Magasinet vandt international berømmelse ved at trykke de danske Muhammedtegninger i 2006. I den forbindelse lagde muslimske grupper sag an mod bladet for at opildne til had, men tabte sagen.Magasinet vandt berømmelse igen da man i 2011 tilegnede et nummer af magasinet til profeten Muhammed og bragte kontroversielle tegninger. Formentlig af den grund blev en benzinbombe smidt ind i redaktionslokalerne i Paris. Ingen kom noget til, men lokalerne udbrændte.

Året efter, i 2012, bragte magasinet endnu engang tegninger af Muhammed. Frankrig lukkede af sikkerhedshensyn sine ambassader, skoler og andre kulturelle institutioner i omkring 20 lande på fredagen, den muslimske helligdag, op til udgivelsen. Af frygt for uroligheder.

Flere af tegningerne viste Muhammed nøgen og i pornografiske stillinger, og Charlie Hebdo blev kritiseret af store dele af det franske politiske system for offentliggørelsen.

“Vi er en avis, der respekterer fransk lov. Hvis der er en lov, der er anderledes i Kabul eller Riyadh, har vi ikke tænkt os at bekymre os om det”, udtalte Gèrard Biard i den anledning.

Om arrangementet:

Tid: Den 9. oktober klokken 17-18.30.

Sted: Dansk Forfatterforening, Strandgade 6, stuen, Christianshavn.

Entré: Kr. 100,- inklusive et glas vin og lidt at gnaske i!

Indledere: Historiker Mikael Jalving og billedkunstner Uwe Max Jensen.

Moderatorer: Redaktør ved Information, Niels Ivar Larsen og freelancejournalist Helle Merete Brix.

Talere: Gèrard Biard og Lars Vilks.

Prisoverrækkere: Mehdi Mozzafari og Birgithe Kosovic.

​Pressen – og alle andre – er velkommen, men en tilmelding er nødvendig på hellemerete@hellemeretebrix.com eller 22 92 70 46.

Med venlig hilsen

Helle Merete Brix og Uwe Max Jensen,
grundlæggere af Lars Vilks Komiteen​

Reklamer

One comment on “Pressemeddelelse: Charlie Hebdo modtager Guldhunden

  1. Hans Erling Jensen
    oktober 2, 2014

    Jamen det var da et glimrende valg! Jag er jo også den lykkelige ejer af en sådan hund. Den er hvid og det er nok temmeligt rasistisk her i Sverige, så jeg har valgt ikke at lufte den ret meget. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on september 29, 2014 by .
%d bloggers like this: