Lars Vilks

Hjemmeside for Lars Vilks Komiteen

Kom til Kunst og tabuer den 4. juni i Krudttønden

Med Abel Azcona, Bjørn Nørgaard, Lars Vilks, Niels Bonde og Lisbeth Bonde.

Den 4. juni klokken 19.30-21.30 i Krudttønden, Serridslevvej 2b på Østerbro. Tilmelding hos Helle Merete Brix på helmerbri@gmail.com eller 22 92 70 46. Entré kr. 60, der betales kontant ved indgangen.

Må man brænde biblen? Må man spise koranen? Slagte en hest? Tegne Muhammed som hund? Tematisere en massemorder? Er der ikke en grænse for, hvad man kan gøre som kunstner? Og hvad er kunstens tabuer i dag? Er der nogen tilbage? Det vil fem markante personligheder inden for kunstens verden diskutere denne aften.

Fra Spanien: Abel Azcona:

Abel Azcona er en ung fremadstormende performancekunstner fra Pamplona i Spanien. Han har skabt en række performances, hvor han overskrider seksuelle og religiøse tabuer oftest med fokus på katolicismen i sit hjemland. Et af hans seneste værker er “Eating a koran”, hvor han helt bogstaveligt spiser en koran i løbet af en timelang seance. Azcona performer ofte i det offentlige rum, men har også en række mere traditionelle udstillinger bag sig senest på kunstmuseet i Bogota, Columbia.

Fra Danmark: Bjørn Nørgaard

66-årige Nørgaard har taget turen fra kontroversiel hesteslagter i 70erne over et professorat på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 80erne til hofleverandør i 90erne, hvor han skabte 17 gobeliner, som Dansk Industri forærede til Dronning Margrethe i anledning af regentens 50 års fødselsdag. Dronningen blev så glad for gaven, at hun siden udvalgte Nørgaard til at skabe det gravmæle, der skal pryde hendes grav i Roskilde Domkirke. Nørgaard kender om nogen til provokation, men også til arbejdet med de store institutioner.

Fra Sverige: Lars Vilks:

Lars Vilks blev kendt langt udenfor kunstens indercirkler, da han i 2007 tegnede Muhammed som en rundkørselhund i forbindelse med en mindre udstilling på et svensk provinsmuseum. Museet bortcensurerede tegningerne og herefter rullede historien i medierne. Snart indløb de første dødstrusler mod Vilks. Truslerne blev siden afløst af konkrete mordforsøg, og Lars Vilks er derfor beskyttet af livvagter døgnet rundt. Vilks’ egentlige hovedværk er den interaktive kolossalskulptur Nimis på Kullens kyst.Lisbeth Bonde:

Fra Danmark: Niels Bonde:

Niels Bonde er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og Städelschule i Frankfurt am Main. I sin kunst har han beskæftiget sig med popkulturens overdrev. I 2009 lavede Niels Bonde værket Cho’s Trip to the Post Office, der omhandlede Virgina Tech-massakren i 2007, hvor den studerende Cho Seung-Hui dræbte 32 og sårede 25. Niels Bonde har udstillet talrige gange i ind- og udland. Han underviser på Kunsthøjskolen i Holbæk.

Fra Danmark: Lisbeth Bonde:

Lisbeth Bonde er en af Danmarks fremmeste kunstkritikere. Hun er cand.mag., kunstredaktør ved dagbladet Information 1994-2002 og fra 2002 kunstkritiker ved Weekendavisen. Lisbeth Bonde har skrevet en række bøger om samtidskunst. Blandt andet ‘Manual til dansk samtidskunst’ (sammen med Mette Sandbye). Hendes seneste udgivelse er antologien ‘Hvorfor kunst’ (redaktion: Lisbeth Bonde og Maria Fabricius Hansen).

Moderator: Niels Ivar Larsen, redaktør på dagbladet Information og medlem af Lars Vilks Komiteen. Paneldebatten foregår på engelsk.

Tilmelding hos Helle Merete Brix på helmerbri@gmail.com eller 22 92 70 46. Entré kr. 60, der betales kontant ved indgangen.

Krudttønden, hvor det hele foregår ligger Serridslevvej 2b på Østerbro. Bus 1a, stoppested Århusgade eller bus 18 stoppested Serridslevvej. Fra Sverige er nærmeste station Østerport. Parkering rundt om hjørnet under Gunnar Nu Hansens plads.

Reklamer

One comment on “Kom til Kunst og tabuer den 4. juni i Krudttønden

  1. Pingback: Abel Azcona: Jihad 191 « Snaphanen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on maj 21, 2013 by .
%d bloggers like this: